Maandag - vrijdag: 8:00 - 17:00
Haltewachter 10, 3034KE Rotterdam

Versnellingsbak versterking

Waarom zou u de versnellingsbak versterken. De fabrikanten ontwikkelen de versnellingsbakken met het doel om betrouwbaar te zijn maar daar naast wordt er ook erg op de kosten gelet. Hier door worden lagere kwalititeit materialen en minder sterkte tandwielen gebruikt. Deze zijn voor orgineel vermogen geen probleem, maar wanneer het Koppel en mogelijk Vermogen wordt verdubbelt. Gaan deze onderdelen vaak stuk. Bij veel merken zijn er upgrades mogelijk en kunnen wij de betrouwbaarheid op veel koppel verbeteren.

Afhankelijk van het vermogen en type auto kunnen wij maatwerk voor de versnellingsbak leveren.

Hoe werkt de aandrijflijn. En wat kunnen wij hier aan verbeteren.

Koppeling
De motor maakt Koppel dit mag niet altijd aan de wielen worden afgegeven. Vandaar dat er een Koppeling wordt gebruikt.

Droge koppeling
Alle handgeschakelde auto hebben droge plaat koppeling deze zit op het vliegwiel. Door middel van een drukgroep wordt de plaat geklemt , orgineel kan vaak 30% extra koppel aan. Deze kunnen we vervangen voor verschillinde soorten platen , Ceramisch , 6-Puck , 4-Puck of zelf sinter. Elke soort plaat heeft zijn eigen voor- en nadelen. Vraag vrijblijvend naar de opties.

Natte Koppeling
De meeste automaat versnellingsbakken , vaak voorkomend als dubbele koppelingen. Worden door versnellingsbak olie hydrolisch bekrachtig.
Deze koppelingen kunnen software matig extra koppel aan. Maar Launch control is een gevoelig voor deze koppelingen. Veel ontwerpen hebben frictie las. Dit is een zwakte in de koppelingen.

Koppelomvormer
Ook wel de hydrolische vloeistof pomp. Doormiddel van olie verplaatsting met schoepen ontstaat wrijfing. Deze wrijving zorgt dat de uitgaande as wil gaan meedraaien. Wanneer het vermogen omhoog gaat, kan het voorkomen dat de omvormer te veel gaat slippen. Door een aangepaste omvormer is het mogelijk om meer vermogen te kunnen afgegeven. De Lock Up , kan bij sommige omvormers ook versterkt worden.

Tandwielen
Veel versnellingsbakken gebruiken een tandwiel overbrengen. Bij veel vermogen tegenover standaard is het belangrijk dat deze worden versterkt.

Wanneer dit niet mogelijk , kunnen wij altijd zoeken voor een betrouwbaardere versnellingsbak. Alle modificaties die hierbij nodig zijn kunnen wij in huis uitvoeren.

Synchros
Om te kunnen schakelen moeten de toerentallen van de tandwielen de zelfde snelheid krijgen als de gewenste versnelling. Daarvoor dient de synchro. Deze synchroniseerd de toerentallen. Het is een slijtage onderdeel, en bij problemen kan het zijn dat de versnellingsbak kraakt / poetsend geluid maakt. Of niet in de versnelling wil. Voor diagnose staan wij u ook bij.